Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

In een paar stappen een nieuwe internetverbinding

In een paar stappen een nieuwe internetverbinding

Wanneer je meerdere ruimtes in huis wilt gaan voorzien van een internetverbinding kan dit op meerdere manieren. Je kunt ervoor kiezen om een bekabeld netwerk aan te gaan leggen door gebruik te maken van een draadloos router om een WiFi signaal te verzenden of door gebruik te maken van het bestaande stroomnetwerk in huis met behulp van powerline adapters. Maar welke kun je het beste kiezen en hoe leg ik deze aan?

Kies een internet abonnement die bij je gezinssituatie past

Nadat je een internetabonnement hebt aangevraagd zal je een modem - in bruikleen - ontvangen van je provider. Het verschilt per situatie of deze (gratis) aangesloten wordt door een monteur. De kans is groot dat het modem al is voorzien van een ingebouwde router en geschikt is voor draadloos internet.

Kies ik een draadloze of een bekabelde internetverbinding?

Een bekabeld netwerk zorgt nog altijd voor de meest snelle en stabiele internetverbinding in huis. Een nadeel is dat er kabels getrokken moeten worden. Wellicht is je (nieuwbouw) woning al voorzien van aangesloten internet wandcontactdozen in alle ruimtes, dan is de keuze voor een bekabeld netwerk natuurlijk al snel gemaakt. Echter de meeste huizen hebben deze "luxe" niet. Internetkabels aanleggen is niet de leukste klus en je wilt ze natuurlijk ook nog netjes weg kunnen werken. Zie je dit allemaal niet zitten, dan kun je kiezen voor een draadloze verbinding.

 

Wanneer je keuze is gevallen op een draadloos netwerk, dan moeten alle apparaten welke je wilt verbinden met het internet dit wel ondersteunen. Voor smartphones, tablets en laptops is dit geen probleem, maar een vaste computer moet dan wel voorzien zijn van een draadloze netwerkkaart. Als dit niet het geval is, dan kun je altijd nog gebruik maken van een losse WiFi-ontvanger welke je in de USB poort steekt. Wil je een smart TV ook voorzien van een internetverbinding, zonder een kabel te leggen, let er dan goed op of je (oudere) smart TV is voorzien van WiFi.

Internet via stroom

Als het modem van je internetaanbieder niet is voorzien van een ingebouwde wireless router, dan moet je gebruik maken van een losse router met access point. Het nadeel van een draadloze verbinding via de router is dat het bereik beperkt is, vooral als er veel muren en plafonds tussen zitten. In dit geval kun je gebruik maken van een internet via het stopcontact.

Met behulp van powerline adapters heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van het bestaande stroomnetwerk in huis. Je hebt hiervoor een Power Line starter set nodig en eventuele uitbreidingssets om meerdere ruimtes te voorzien van een internetverbinding via het stopcontact. Door de adapters in het stopcontact te steken creëer je heel eenvoudig ter plekke een internetaansluiting of – afhankelijk van het model – een WiFi hotspot. Het enige wat je nodig hebt voor een model zónder WiFi is één of meerdere {blog_cat6_patchkabels} vanuit de powerline adapter naar het apparaat welke je wilt voorzien van een internetverbinding.

Een bekabelde verbinding aanleggen? Trek kabels naar de gewenste ruimte

Wanneer je kiest voor een bekabelde internetverbinding, en je woning is nog niet voorzien van afgemonteerde internetdozen, dan moet je internetkabels gaan trekken. Wij raden aan om gebruik te maken van een Cat6 internetkabel op rol. Een Cat6 kabel is ruim voldoende voor thuisgebruik, ook voor de nabije toekomst. Komt de kabel langs een stroom en/of coax kabel te liggen, kies dan voor een afgeschermde kabel om interferentie te voorkomen. Komt de kabel alleen te liggen, dan volstaat een onafgeschermde kabel.

 

- Ga je de kabel op rol afmonteren op een wandcontactdoos? Kies dan voor een {blog_danicom_cat6_kabel_op_rol_stug} met stugge kern

- Ga je de kabel op rol afmonteren met RJ45 internetstekkers? Kies dan voor een {blog_danicom_cat6_kabel_op_rol_soepel} met soepele kern

 

Om de ruimte op een nette manier te voorzien van internetaansluitingen, dan kan er gebruik worden gemaakt van internetdozen. Als je geluk hebt liggen er al loze leidingen door de muren die uitkomen in de verschillende ruimtes waar ze afgemonteerd kunnen worden met wandcontactdozen. Is dit niet het geval, dan kun je gebruik maken van kabelgoten waarop de internetdozen afgemonteerd kunnen worden en om de bekabeling weg te werken.


Wandcontactdozen of connectoren afmonteren

Nadat de kabels naar de verschillende ruimtes zijn gelegd, dan kunnen ze afgemonteerd worden op de internetdozen. Internetdozen zijn voorzien van twee RJ45 aansluitingen. Wil je beide aansluitingen gebruiken, dan moeten er ook twee stugge kabels op afgemonteerd worden. Hoe je een stugge kabel afmonteert op de internet wandcontactdoos kun je lezen in onze blog {blog_hoe_monteer_ik_een_wandcontactdoos}

Is het niet nodig om de kabel uit te laten komen op een wandcontactdoos, dan kun je de kabel voorzien van internetstekkers.


Heb ik een switch nodig?

Afhankelijk van hoeveel ruimtes je wilt voorzien van een bekabelde internetaansluiting kan de tussenkomt van een switch nodig zijn. Een router heeft over het algemeen maar 4 poorten, waar een switch er tussen de 5 en 48 heeft. Bij de keuze voor een switch kan de router in principe komen te vervallen, echter is het met de switch weer niet mogelijk om een draadloze internetverbinding op te zetten. Wil je ook deze optie behouden, dan kan de switch worden aangesloten op de wireless router.

Ethernet Switch

Muur patchpaneel

Ga je gebruik maken van wandcontactdozen en een switch, dan raden we ook aan om gebruik te maken van een patchpaneel. De stugge kabels die naar de wandcontactdozen lopen kunnen op een centrale plek, bijvoorbeeld in een patchkastje of de meterkast, worden afgemonteerd op de LSA strook van het patchpaneel. Dit creëert meer overzicht in het bekabelingsnetwerk omdat je de nummers op het patchpaneel kunt laten corresponderen met de nummers bij de poorten (deze kun je zelf nummeren) op de internetdozen. Het patchpaneel kan met behulp van patchkabels vanuit de genummerde poorten aan de voorzijde worden aangesloten op de poorten van de switch.

Bekabelde internetverbinding in huis

Delen: