Legborden; een onmisbare accessoire in een patchkast

Legborden; een onmisbare accessoire in een patchkast

Een patchkast of wandkast dient als een centraal punt waar alle netwerkapparaten en netwerkkabels samenkomen. Onder elektronisch netwerkapparatuur wordt onder andere verstaan servers, ethernet switches en ups-en. Het kan voorkomen dat apparatuur geen 19 inch montageprofiel bevat waardoor deze niet te monteren zijn tussen de stijlen van een kast. Maak in deze situatie gebruik van legborden. Met behulp van legborden kan een patchkast of wandkast netjes en overzichtelijk ingericht worden. Ons assortiment bevat diverse legborden. Graag leggen wij u de verschillen uit.

Legborden voor staande patchkasten

Vaste legborden
Wij voeren onze eigen lijn serverkasten en patchkasten met als voordeel dat wij onze patchkasten kunnen blijven door ontwikkelen. De {blog_legborden_vast} op onze website zijn speciaal gemaakt voor onze patchkasten en passen dus alleen in onze 19 inch staande patchkasten. Doordat de vaste legborden aan de zijkant van de patchkast worden gemonteerd kunnen ze meer gewicht dragen.

Uitschuifbare legborden
Het voordeel van een {blog_legborden_uitschuifbaar} is dat deze uitschuifbaar is en het eenvoudig is de achterzijde van het geplaatste apparatuur te bereiken. Uitermate geschikt wanneer er regelmatig onderhoudt verricht dient te worden. Door het uitschuifbaar mechanisme is de draagkracht van dit legbord wel beperkt.

Universele legborden
Indien een patchkast niet bij ons is aangeschaft maar wel een legbord wilt plaats, kan er gebruik gemaakt worden van onze {blog_legborden_universeel}. Deze legborden zijn in lengte verstelbaar en bevatten "oortjes" waardoor deze in iedere 19 inch profiel kunnen worden geplaatst.

Vaste legborden Uitschuifbare legborden Universele legborden
Vaste legborden Uitschuifbare legborden Universele legborden


Legborden voor wandkasten

De {blog_wandkasten} zijn in de meeste gevallen minder diep en hebben daarom ook andere legborden nodig. Ook hierbij maken we onderscheidt tussen {blog_legborden_wandkasten_vast} en {blog_legborden_wandkasten_universeel}. Ook hiervoor geldt wanneer het een wandkast uit onze lijn betreft kan er gebruik gemaakt worden van de vaste wandkast legborden, anders de universele.

Vaste wandkast legborden Universele wandkast legborden
Vaste wandkast legborden Universele wandkast legborden

Delen: