Verschil Surge Protection Device en Master Overload

Verschil Surge Protection Device en Master Overload

Stroom is een belangrijk onderdeel bij het plaatsen van elektronische apparatuur in een serverkast. Om ook dit netjes en overzichtelijk te kunnen indelen bieden wij in onze webshop diverse 19 inch stekkerdozen voorzien van een montageprofiel. Naast de standaard uitgevoerde stekkerdozen hebben wij ook een 19 inch stekkerdoos voorzien van Masterload of een Surge Protection Device, maar wat is nu het verschil? Wij leggen het uit!

19 inch stekkerdozen

Wanneer u een {blog_19_inch_serverkast} of een {blog_wandkast} van stroom wilt voorzien is het eerste wat u waarschijnlijk zult kopen een stekkerdoos voorzien van een 19 inch montage profiel. De stekkerdozen hebben de meest voor de hand liggende functie, namelijk meerdere stroomaansluitingen creëren op één punt. Daarnaast hebben sommige stekkerdozen nog een toegevoegde functie, een MO (Master Overload) of een SPD (Surge Protection Device).

Wat betekent Masterload?

Masterload houdt in dat wanneer er stroom hoger dan 16 ampère wordt gevraagd van de apparatuur dat aangesloten is, deze automatisch afschakelt middels de ingebouwde zekering.

19 inch stekkerdoos master overload


Wat betekent Surge Protection Device?

Surge Protection, ook wel overspanningsbeveiliging genoemd, beschermt apparatuur tegen onverwachte spanningspieken. Het SPD schakelaar zorgt er dan voor dat het stekkerblok automatisch wordt uitgeschakeld.

19 inch stekkerdoos - Surge Protection Device

Spanningspieken kunnen zware schade toebrengen aan uw elektronisch apparatuur. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een stekkerdoos die deze bescherming biedt. De Master Overload en Surge Protection Device stekkerdozen zullen uw elektronische apparatuur hiertegen beschermen.

Delen: