Wanneer kies ik voor een relay rack?

Wanneer kies ik voor een relay rack?

Een relay rack is in feite een serverkast zonder deuren, zijpanelen, dak en bodem. Het zijn in principe alleen stijlen van een serverkast wat ervoor zorgt dat het rack volledig open is. Wel zijn relay racks voorzien van 19 inch profielen zodat 19 inch apparatuur in het rack gemonteerd kan worden. Maar waarvoor is een relay rack dan geschikt en wat zijn de voordelen en nadelen ten opzichte van een normale kast? Dat leggen we uit in deze blog.

Voorkomt warmteproblemen

Wanneer er veel warmte winnend apparatuur voorzien van een 19 inch profiel in een rack geplaatst gaat worden, dan is voldoende ventilatie van groot belang. In zo'n geval is een relay rack een verstandige keuze, want de warmte kan immers meteen weg.

Ideaal voor audio- en video apparatuur

De {blog_relay_racks} worden vaak toegepast als AV-rack, oftewel een rack waar audio en video apparatuur in gemonteerd wordt. Naast het voorkomen van warmte problemen heeft dit als voordeel dat de apparatuur gemakkelijk toegankelijk is en de racks makkelijk verrijdbaar zijn, aangezien AV apparatuur veelal gebruikt wordt om op veel verschillende locaties als concerten, festivals, feesten en partijen, etc. Door het missen van deuren en wanden zijn ze veel lichter van gewicht. De bekabeling zal dus vaak aan- en afgekoppeld worden, wat een stuk eenvoudiger gaat als er geen deuren en zijpanelen in de weg zitten.

Niet stofvrij

Een relay rack is niet stofvrij. In plaats van een relay rack kunt u ook kiezen voor een {blog_19_inch_serverkast} met glazen deur. Het voordeel van deze serverkast is dat het gemonteerde apparatuur beschermt tegen stof en andere invloeden van buitenaf. Tevens zijn onze serverkasten ook voorzien van wielen waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Mocht de warmte een probleem worden kunt u er altijd voor kiezen een {blog_ventilator_unit} te plaatsen.

Niet afsluitbaar

Audio- video of netwerkapparatuur kan erg kostbaar zijn. Aangezien een relay rack bestaat uit alleen de stijlen van een serverkast is deze, in tegenstelling tot een serverkast, niet volledig afsluitbaar. Hierbij loopt u het risico op diefstal. Bij een serverkast zijn zowel de voor- achterkant en de zijpanelen voorzien van sloten. Op deze manier kunt u bepalen wie toegang heeft tot het apparatuur.

Kortom het gebruik van een relay rack biedt zowel voor als nadelen. Belangrijk is deze punten in overweging te nemen om zo tot de juiste beslissing te komen. Indien er nog vragen zijn beantwoorden wij deze uiteraard graag.

Delen: