Wat zijn de voordelen van een professionele krimptang?

Wat zijn de voordelen van een professionele krimptang?

Tegenwoordig wordt in elke woning en elk bedrijfspand een internetkabel gebruikt. Bij een nieuwbouw of renovatie wordt vaak ook het netwerk onder handen genomen. Bij werkzaamheden aan het netwerk is één hulpmiddel onmisbaar, namelijk de professionele krimptang. Met een krimptang bevestigt u connectoren aan een UTP-kabel. De tang drukt aderparen die in een connector zijn geschoven vast. Hieronder beschrijven wij de belangrijkste voordelen voor het kopen van een professionele krimptang.


De mogelijkheden van een professionele krimptang

De professionele {blog_krimptangen} beschikt over diverse mogelijkheden, de tang biedt namelijk de mogelijkheid om meerdere typen connectoren te bevestigen. De tang kan omschreven worden als een allround krimptang. Onderstaande {blog_connectoren} kunnen door middel van de krimptang bevestigd worden:

- RJ11
- RJ12
- RJ45


Gelijk persgedeelte

Het meest essentiële voordeel van de professionele krimptang is de manier waarop het persgedeelte is vormgegeven. Ten opzichte van een normale {blog_krimptangen}, die op een diagonale wijze perst, voert een professionele krimptang deze handeling op een horizontale wijze uit. Het voorbeeld geeft het verschil tussen de professionele en de normale krimptang visueel weer.

Connectoren krimpen met een professionele krimptang

Het voordeel van de professionele tang omtrent het persgedeelte schuilt in het feit dat er over ieder aderpaar een gelijke kracht wordt verdeeld waardoor het geheel netjes wordt bevestigd. De diagonale wijze waarop een normale krimptang aderparen bevestigd, kan zorgen voor een ongelijke krachtverdeling. Hierdoor bestaat de mogelijkheid, indien men de tang niet goed doordrukt, dat de aderparen niet goed worden aangedrukt, waardoor de verbinding niet optimaal is of in de meeste gevallen niet werkt.


Stevigheid

Het laatste voordeel is de stevigheid die de professionele krimptang met zich meebrengt. Wegens de doorontwikkelde grip en aanwezige versteviging van de professionele krimptang voelt deze degelijk aan. Door de stevigheid van de tang, en hoe deze in de hand ligt, is het een koud kunstje om connectoren te bevestigen.

Delen:

Opmerkingen
Ton 2021-01-10 10:52:15
Kan ik met de tang ook de kabel aan pellen dus de aders op de juiste wijze afknippen en aan pellen zodat de kernen blootliggen en ze zo in de connector passen,