Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Wat is RJ45?

Wat is RJ45

De term RJ45 is voor velen onbekend, toch heeft iedereen er (bijna) dagelijks mee te maken. Een computer, modem, ethernet switch en Smart TV's zijn voorzien van een RJ45 poort. Een RJ45 poort wordt ook wel internetpoort genoemd en wordt gebruikt om een internet kabel voorzien van een RJ45 connector aan te sluiten.

De term RJ45 is voor velen onbekend, toch heeft iedereen er (bijna) dagelijks mee te maken. Een computer, modem, ethernet switch en Smart TV's zijn voorzien van een RJ45 poort. Een RJ45 poort wordt ook wel internetpoort genoemd en wordt gebruikt om een internet kabel voorzien van een RJ45 connector aan te sluiten.

Hoe zit RJ45 technisch in elkaar?

RJ staat voor “Registered Jack" RJ staat hier voor een geregistreerde insteekplug. De oorspronkelijke RJ45 connector heeft acht contactpunten voor de overdracht van signaal en twee connectoren (8P8C). Feitelijk gezien is de connector die toepasbaar is voor internetverbindingen niet een officiële RJ45 connector, echter is het bedradingsplan volledig hetzelfde. Daarom wordt een netwerk plug standaard een RJ45 genoemd.

Een kabel met RJ45 connectoren of zonder?

Internet kabels standaard voorzien van een RJ45 connector worden ook wel patchkabels genoemd. Patchkabels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Het voordeel van een internet kabel die al voorzien is van RJ45 connectoren is dat deze direct aangesloten kan worden, ook wel Plug & Play genoemd. Klik de patchkabel aan de ene zijde in een modem en aan de andere zijde in het gewenste apparaat die een netwerkverbinding benodigd heeft, bijvoorbeeld een computer of een smart TV.

Indien een internet kabel door een leiding of muur getrokken dient te worden is een internet kabel op rol de uitkomst. Een internet kabel op rol is nog niet voorzien van RJ45 connectoren waardoor het gat waar de kabel doorheen getrokken dient te worden minimaal is. Achteraf kunnen connectoren gemonteerd worden en kan een netwerkverbinding gerealiseerd worden.

RJ45 connectoren  

RJ45 connector eenvoudig online bestellen

Een RJ45 connector los bestellen kan in diverse varianten namelijk cat5e, cat6, cat6a en cat7. De keuze is afhankelijk van de internet kabel op rol die gebruikt wordt. Hierin geldt de volgende vuistregel: De connector dient dezelfde eigenschappen te hebben als de internetkabel.

Ook kan de montage mogelijkheid van de connector kan verschillen. Een RJ45 connector wordt standaard gekrimpt op een internet kabel met behulp van een krimptang. Ook bieden wij de mogelijkheid een toolless connector te bestellen, voor de montage van deze specifieke RJ45 connector is er geen gereedschap benodigd.